Download Trust Wallet
Web3

Взаємодія з революційним світом Web3 за допомогою Trust Wallet

Published on: 31 лип. 2023 р.
Share post
In Brief

Trust Wallet – це некастодіальний гаманець, який слугує воротами у світ Web3. У цій статті ми докладніше розглянемо Web3-революцію й те, як вона може змінити наше життя.

Взаємодія з революційним світом Web3 за допомогою Trust Wallet

Web3, який називають наступною ерою інтернету, матиме більшу конфіденційність, стійкість до цензури й контроль за даними, ніж його попередники. Ця інновація базується на блокчейн-технології та сприяє інклюзивності у Всесвітній павутині. Trust Wallet – це некастодіальний гаманець, який слугує воротами у світ Web3. У цій статті ми докладніше розглянемо Web3-революцію й те, як вона може змінити наше життя.

Розквіт нової ери: поява Web3

Щоб зрозуміти, як Web3 змінить інтернет, нам потрібно поглянути на історію та дізнатися, чому Web3 є новою покращеною версією всесвітньої мережі.

Перше покоління Всесвітньої павутини, Web 1.0, було набором вебсайтів лише для читання, які пропонували людям обмежену можливість взаємодії один з одним.

Web 1.0, який також називали статичною мережею, існував приблизно з 1990 до 2004 року. На більшості вебсайтів були лише статичні дані, а можливість взаємодії з ними була мінімальною.

Друга версія, Web 2.0, з’явилася приблизно в 2004 році через збільшення попиту на інтерактивність, покращену оптоволоконну інфраструктуру й високу швидкість інтернету. Завдяки Web 2.0, також відомому як мережа для читання та запису, компанії змогли перейти від надання контенту до створення платформ, де люди могли створювати та ділитися своїм контентом.

Поява платформ соціальних мереж дозволила людям ділитися контентом, спілкуватися один з одним і взаємодіяти з вебсторінками. Web 2.0 – це той інтернет, яким ми знаємо сьогодні. В його основі лежать централізовані системи, які збирають і використовують дані людей для отримання прибутку.

Третє покоління інтернету, Web 3.0, – це концепція, яка усуває недоліки Web 2.0 і повертає владу авторам контенту й простим користувачам мережі.

Що таке Web3?

Web3 – це наступне покоління Всесвітньої павутини, що базується на блокчейн-технології. Ця версія інтернету є переосмисленням індивідуального контролю за персональними даними завдяки децентралізації та робить контент більш захоплюючим.

Як концепція, що розвивається, Web3 ще не має чіткого визначення, але її можна пояснити через її основні функції: децентралізацію, інтерактивність семантичної мережі, штучний інтелект і повсюдність.

Web3 вважається версією інтернету для читання, запису та володінням контентом, оскільки вона базується на попередніх поколіннях і покращує керування даними.

Еволюція: від Web2 до Web3

У той час як Web2 був розроблений для покращення розвитку спільнот і для того, щоб люди могли створювати контент, Web3 намагається адаптувати дані для кожної людини та підвищити кібербезпеку.

Найбільший перехід від Web2 до Web3 відбувається в технологіях, підході й мисленні. У Web2 використовується JavaScript, AJAX, CSS3 і HTML5, а у Web3 – машинне навчання, штучний інтелект і блокчейн. Але основна відмінність полягає в тому, що Web2 використовує централізовані системи для зберігання даних, а Web3 – децентралізовані.

Володіння даними у Web2 прив’язано до мережі чи платформи, яку ви використовуєте, тоді як у Web3 ви безпосередньо володієте даними. Також у Web3 пріоритетом є ваша безпека й конфіденційність.

Крім того, програми у Web2 працюють від однієї компанії/організації чи людини, на відміну від децентралізованих програм (dApp), протоколів, що працюють на основі блокчейн-технології, які стали фундаментом для Web3. Потужність Web3: чому це важливо для всіх У Web3 перевага надається потребам авторів контенту й користувачів інтернету, а не потребам централізованих установ, які зараз управляють платформами у Web2. Завдяки переходу до децентралізації ви отримуєте більше влади, більше контролю над своїми даними. Ви зможете отримувати доступ до інтернет-сервісів, не передаючи свої персональні дані. Метою Web3 також є свобода від цензури, з можливістю створювати контент без обмежень, які властиві централізованим системам.

Web3 інклюзивний і побудований на ідеї, що доступ до інтернету має бути в кожного.

Trust Wallet, доступний як мобільний застосунок або розширення Trust Wallet для Chome, є безпечною платформою, яка дозволяє підключатися до різних децентралізованих Web3-програм. Його використовують понад 60 мільйонів людей у всьому світі. Це безпечний мультичейн-гаманець, який слугує шлюзом до Web3. Завдяки браузеру dApp у Trust Wallet користувачі можуть легко отримувати доступ до децентралізованих програм, зберігаючи та керуючи токенами для використання в програмах.

Концепція Web3

Попри те, що Web3 все ще знаходиться на ранніх стадіях розвитку, у Web3 вже можна знайти безліч корисних фундаментальних принципів: децентралізація, P2P-мережі й блокчейн.

Розгляньмо, яку роль відіграють ці технології в екосистемі Web3.

### Web3 і роль децентралізації Основна місія Web3 – надати більше можливостей людям, які користуються інтернетом, а також надати їм свободу володіння даними. Ще однією метою є розширення права власності авторів контенту на їхні дані на різних платформах.

Децентралізація надає повноваження щодо управління і власності на дані в інтернеті через DAO. Компанії більше не будуть отримувати зиск з ваших даних, а ви будете мати над ними повний контроль.

Web3 також змінює форму цифрового володіння завдяки NFT, і надає більше можливостей заробітку завдяки іграм на блокчейні, торгівлі, кредитуванню, позикам тощо. Окрім того, завдяки децентралізації розробники отримують більшу платформу для створення корисніших програм із відкритим кодом, які можуть вирішувати проблеми з реального світу

Від централізованих серверів до P2P-мереж: революція Web3

За допомогою P2P-мереж дві сторони можуть здійснювати прямий обмін без центрального органу як посередника.

У Web3 P2P-операції мають кілька переваг, зокрема нижчі транзакційні витрати, вищу швидкість транзакцій, більшу безпеку й конфіденційність, а також масштабованість. P2P-взаємодії усувають посередників і сприяють виникненню більш безпечного простору для взаємодії через розподілені ноди, залишаючи менше шансів кібератакам або втраті даних.

Завдяки P2P-революції у Web3 можна створити вільні від цензури платформи для обміну ідеями, проблемами тощо, не розкриваючи при цьому свої персональні дані. Блокчейн: основа Web3 Блокчейн – це технологія, яка формує Web3. Однак актуальність технології у Web3 виходить за межі децентралізації. Web3 відкриває двері для нової ери інтернету речей, штучного інтелекту й машинного навчання.

Крім того, токенізована структура платформ Web3 сильно залежить від криптографічних компонентів блокчейну. Токени створюють умови для економічного розвитку програм, дозволяючи вам виконувати транзакції, купівлі безпосередньо через застосунок, здійснювати стейкінг тощо.

Блокчейн-технологія у світі Web3 є розв’язанням проблем, характерних для централізованих програм і Web2, зокрема час простою, конфіденційність, анонімність, безпека, витрати тощо.

Ера децентралізованих програм (dApp)

Разом із Web3 з’явилися децентралізовані програми (dApp), які можуть замінити централізовані програми з попередніх ер інтернету. Розгляньмо, що це за програми, як вони працюють і які переваги мають перед централізованими програмами.

Новий рубіж: що таке dApp і як вони працюють?

Децентралізовані програми працюють у P2P-мережах, пропонуючи "звичайні" функції програми з перевагами децентралізації. Вони працюють на базі блокчейн-технології і Web3, відрізняючись від централізованих програм, які керуються однією організацією/компанією або людиною.

Децентралізовані програми пропонують різні послуги, причому деякі з них більш пристосовані для конкретних завдань, ніж інші. Більшість dApp працюють на Ethereum, Polygon і BNB Smart Chain.

Але повернемося до питання як працюють dApp?

DApp працюють як звичайні централізовані програми, але керуються розподіленими нодами, а не одним сервером. Завдяки P2P-мережам у dApp відсутні посередники.

У децентралізованих програмах використовуються смартконтракти. Смартконтракти – це програми на блокчейнах, які виконуються автоматично за умови дотримання всіх правил. Вони підвищують прозорість блокчейну, роблячи dApp більш відкритими, ніж централізовані програми.

Кілька помітних відмінностей dApp від централізованих програм:

Від App Store до dApp Store: зміна екосистеми

Великі технологічні компанії, такі як Google, Apple і Amazon, сьогодні володіють значним відсотком централізованих програм в інтернеті. Однак завдяки dApp люди могли б більше використовувати dApp store. Trust Wallet надає вам доступ до dApp через розширення Trust Wallet для Chrome і вбудований у мобільний гаманець браузер dApp.

Як почати користуватися dApp у Trust Wallet

Завдяки браузери dApp у Trust Wallet користувачі можуть отримати доступ до всіх програм, які працюють на Ethereum, BNB Smart Chain і близько 70 інших блокчейнів. Повністю інтегрований мобільний інтерфейс дозволяє отримати доступ до всіх децентралізованих програм безпосередньо з вашого телефону.

Найпростіший спосіб отримати доступ до dApp, доступних у Trust Wallet:

Популярні dApp: погляд у майбутнє

dApp можуть стати майбутнім інтернету. За останні кілька років децентралізовані програми набули популярності та продовжують набирати обертів у відповідних галузях.

Лідерство: найкращі dApp, що трансформують різні галузі

Децентралізовані програми використовують потужність блокчейну для трансформації різних галузей, зокрема фінансів, ігор, торгівлі й багатьох інших. Ось найкращі dApp у кількох галузях.

Compound – це провідна платформа децентралізованого кредитування, яка дозволяє надавати й отримувати криптовалютні позики в мережі Ethereum. Окрім того, що ви можете позичати криптовалюту, ви також можете заробляти відсотки на свої довгострокові інвестиції в криптоактиви, вносячи їх у кредитний пул, таким чином виконуючи роль традиційних кредиторів.

Uniswap – це протокол автоматизованого маркет-мейкера, який дозволяє створювати ліквідність і торгувати токенами ERC-20 на Ethereum. Це провідна DeFi-програма, яка є однією з найбільших децентралізованих криптобірж, на якій обсяги торгівлі регулярно перевищують показники обсягів на її провідних централізованих аналогах. Це чудовий приклад того, як DeFi може замінити традиційні й централізовані фінанси завдяки інноваціям.

dYdX – це децентралізована біржа деривативів, на якій можна торгувати безстроковими своп-контрактами. Платформа була побудована на StarkWare рівня 2 у мережі Ethereum і є однією з найбільших бірж криптовалютних деривативів з точки зору обсягу торгівлі, що підкреслює здатність DeFi-програм стати лідером на фінансових ринках.

OpenSea є одним із найбільших і найпопулярніших Web3-маркетплейсів для NFT, що пропонує велику бібліотеку цифрових предметів колекціонування в таких категоріях, як мистецтво, музика, спорт і багато іншого. На платформі ви можете карбувати та продавати власні NFT, брати участь у NFT-дропах, щоб придбати останню колекцію, а також купувати й продавати NFT на вторинному ринку.

Axie Infinity – це блокчейн-гра з категорії play-to-earn (грати, щоб заробляти), де ви розводите, торгуєте, збираєте та боретеся з істотами, які називаються Axies. У цій грі-метавсесвіті на базі Ethereum ви можете заробляти токени за перемогу в битвах, що робить її однією з найбільш конкурентоспроможних блокчейн-ігор на ринку.

Як завдяки Trust Wallet можна з легкістю користуватися dApp

Trust Wallet – це ваш портал у світ децентралізованих програм і всього світу Web3. Провідний на ринку криптовалютний гаманець має вбудований веббраузер, який може підключатися практично до будь-якої децентралізованої програми.

Браузер dApp створено для забезпечення плавного переходу між вашим гаманцем і децентралізованою програмою та повністю оптимізовано для мобільних телефонів.

Переваги DeFi-гаманців: Trust Wallet як лідер галузі

Децентралізовані фінанси (DeFi) – це фінансові продукти й послуги в інтернеті, до яких ви можете отримати доступ з будь-якої точки світу. Щоб користуватися DeFi-програмами, вам потрібне підключення до інтернету та захищений некастодіальний DeFi-гаманець, як-от Trust Wallet.

За межами традиційного банкінгу: що таке DeFi-гаманець?

DeFi-гаманець – це цифровий гаманець, за допомогою якого можна керувати всіма своїми цифровими активами та безперебійно взаємодіяти з програмами й протоколами DeFi. DeFi-гаманці є некастодіальними, завдяки чому користувач має повний контроль над своїми фінансами при взаємодії з різними DeFi-платформами.

Trust Wallet: ваш шлях до DeFi і екосистеми Web3

Trust Wallet – це найбільш надійний некастодіальний криптогаманець, який дає вам повний контроль над вашими цифровими активами. Це мультичейн-гаманець, завдяки якому користувачі мають безпечний доступ до Web3 і децентралізованих програм.

Мета Trust Wallet – стати відкритим і зручним порталом у світ DeFi і екосистему Web3 для створення безпечного та децентралізованого світу.

Унікальні переваги використання Trust Wallet у DeFi-просторі

Trust Wallet має багато унікальних функцій, які відрізняють його від інших DeFi-гаманців.

Ось декілька з них:

Дорога вперед: концепція майбутнього Trust Wallet

Trust Wallet зарекомендував себе як провідний на ринку Web3-гаманець, який відкрив для мільйонів людей наступну еру інтернету. Але на цьому робота не припиняється.

Ми наполегливо працюємо над подальшою інтеграцією і розробкою нових функцій, щоб зробити доступ до Web3 ще зручнішим. Слідкуйте за офіційними каналами Trust Wallet у соціальних мережах, щоб бути в курсі останніх оновлень!

Завантажте Trust Wallet сьогодні та насолоджуйтеся безперебійною взаємодією зі світом Web3.

Не пропускайте найсвіжіші оновлення Trust Wallet! Посилання на наші канали:

Simple and convenient
to use, seamless to explore

Download Trust Wallet