Download Trust Wallet
Guides

Як переказати токени з MetaMask на Trust Wallet

Published on: 2 серп. 2023 р.Updated on: 4 серп. 2023 р.
Share post
In Brief

У цьому покроковому посібнику ви дізнаєтеся, як переказати токени з MetaMask у Trust Wallet, за кілька простих кроків. Також ви отримаєте відповіді на поширені запитання про переказ цифрових активів.

Як переказати токени з MetaMask на Trust Wallet

У цьому посібнику ми розкажемо вам, як переказати токени з MetaMask на Trust Wallet.

Коли ви переказуєте токени між Web3-гаманцями, по суті, ви не здійснюєте сам переказ, ви імпортуєте гаманець, щоб керувати тими самими токенами через інший гаманець.

У цьому посібнику ми пояснимо, як це працює, і надамо вам покрокові інструкції.

Примітка. Якщо ви хочете дійсно здійснити переказ токенів з однієї адреси, якою ви керуєте через MetaMask, на абсолютно нову адресу гаманця у Trust Wallet, перегляньте розділ поширених запитань у кінці цього посібника.

Як працюють децентралізовані Web3-гаманці

Перш ніж перейти до покрокових інструкцій, важливо зрозуміти, як працюють Web3-гаманці. Чому? Тому що одна з речей, яка бентежить людей щодо Web3 і криптовалюти, – це концепція гаманців і те, як вони працюють.

Під час створення гаманця ви отримуєте секретну фразу (часто її називають фразою відновлення або seed-фразою), яку ви повинні зберегти та тримати в захищеному місці. Вона трохи схоже на пароль, але набагато потужніший. Не надто вдаючись до технічних питань, секретна фраза шифрує приватні ключі вашого гаманця, а приватні ключі – це те, що в кінцевому підсумку дає комусь контроль над гаманцем і його коштами.

За допомогою секретної фрази вашого гаманця ви можете отримати доступ до ваших токенів незалежно від того, який гаманець ви використовуєте. Це тому, що для керування активами необхідні саме приватні ключі, а не гаманець.

Щоб це було легше зрозуміти, використаймо приклад із доступом до інтернету.

Ви можете використовувати будь-який браузер – Chrome, Firefox, Safari – на будь-якому пристрої. Немає значення, чи використовуєте ви Mac, ПК чи смартфон. Інтернет залишається однаковим для всіх, незалежно від способу доступу до нього.

Web3 працює подібним чином. Ви можете отримати доступ до своїх токенів із будь-якого Web3-гаманця в будь-який час. Будь-який вебсайт можна відкрити з різних пристроїв, так само ви можете використовувати будь-який Web3-гаманець для доступу до своїх токенів. Вибір гаманця залежить від ваших уподобань, функцій гаманця, зручності використання й інших факторів. І знову ж таки, щоб отримати доступ до токенів через будь-який гаманець, потрібна ваша секретна фраза та приватні ключі.

Ось чому ви можете працювати у Trust Wallet з тими самими токенами, що й у MetaMask. Залишилося лише ввести в гаманець правильну секретну фразу.

Що таке Trust Wallet?

Trust Wallet – це простий у користуванні некастодіальний криптогаманець і портал у світ Web3 для людей, які хочуть повністю володіти, контролювати та використовувати свої цифрові активи і всі їхні можливості. Завдяки Trust Wallet мільйони людей у всьому світі – від початківців до досвідчених користувачів – можуть простіше, безпечніше й зручніше користуватися можливостями Web3, зберігати свої криптовалюти та NFT і керувати ними, купляти, продавати та здійснювати стейкінг криптоактивів для отримання винагород, безпечно працювати з dApp і використовувати безліч інших функцій. Усе це вони можуть робити в одному місці. Trust Wallet доступний у вигляді мобільного застосунку, а також у вигляді розширення браузера Chrome.

Що таке MetaMask?

MetaMask – це криптовалютний гаманець, розроблений в основному для Ethereum і активів, що відповідають стандартам Ethereum. Він доступний у вигляді мобільного застосунку й розширення браузера. За допомогою MetaMask можна зберігати цифрові активи, керувати ними та переказувати їх, працювати з децентралізованими програмами (dApp) і здійснювати свопи всередині гаманця. Це один з інструментів для роботи в децентралізованому інтернеті.

Як переказати свої токени

Тепер, коли ми говоримо "переказати токени з MetaMask на Trust Wallet", це може звучати так, ніби ми переміщуємо токени з одного місця в інше, так само, як переміщуємо гроші між банківськими рахунками. Але у світі Web3 це працює по-іншому.

Якщо ви не переказуєте токени з однієї унікальної адреси гаманця на іншу, ви взагалі не переміщуєте їх. Фактично ви просто використовуєте Trust Wallet замість MetaMask як платформу для доступу й керування вашими токенами. Це схоже на рішення використовувати Firefox замість Chrome, щоб увійти на улюблений вебсайт. Вебсайт нікуди не переміщувався; ви просто отримуєте доступ до нього іншим способом.

І для цього вам потрібно буде імпортувати вашу секретну фразу з Metamask у Trust Wallet.

Імпорт вашої секретної фрази з MetaMask у Trust Wallet

Перш ніж імпортувати свій гаманець MetaMask у Trust Wallet, вам потрібно переконатися, що на вашому мобільному пристрої чи комп’ютері встановлено Trust Wallet. Trust Wallet доступний у вигляді мобільного застосунку, а також у вигляді розширення браузера Chrome.

Крок 1. Встановіть Trust Wallet

Якщо у вас ще немає Trust Wallet, вам потрібно буде встановити його на свій пристрій. Trust Wallet доступний у вигляді мобільного застосунку, а також у вигляді розширення браузера. У цьому прикладі ми будемо використовувати мобільний застосунок.

Крок 2. Отримайте свою секретну фразу з MetaMask

Далі вам потрібно буде отримати свою секретну фразу (яку часто називають фразою відновлення або seed-фразою) зі свого гаманця MetaMask Wallet. Ось як ви можете це зробити.

Важливо! Ніколи нікому не повідомляйте свою секретну фразу.

Крок 3. Імпортуйте свій гаманець MetaMask у Trust Wallet

Після цього просто дотримуйтеся вказівок, щоб почати використовувати свій Trust Wallet, і ви побачите імпортований баланс з іншого гаманця.

Готово. Тепер ваш MetaMask імпортовано у ваш Trust Wallet – ви можете керувати всіма своїми токенами за допомогою Trust Wallet і користуватися всіма його інтегрованими функціями, такими як купівля і продаж криптовалюти, отримання криптовинагород, своп і багато іншого.

Поширені запитання

Що робити, якщо я використовую MetaMask, але хочу перенести токени на абсолютно нову адресу в Trust Wallet, яка має зовсім іншу секретну фразу?

У цьому випадку ви можете зробити таке:

Чи можу я це зробити та користуватися кількома гаманцями?

Так, за допомогою Trust Wallet ви можете керувати декількома гаманцями в одному застосунку. Ось як імпортувати новий гаманець, якщо у вас уже є один налаштований.

Не пропускайте найсвіжіші оновлення Trust Wallet! Посилання на наші канали:

Simple and convenient
to use, seamless to explore

Download Trust Wallet